Utworzenie Eco restauracji z ofertą rozszerzoną
Beneficjent:
Klaudia Binięda Wojkowice Kościelne 42-510 Tuliszów ul. Paryska 20
Dofinansowanie:
100 000,00 zł
Okres realizacji:
Cel operacji:
Opis operacji:
Operacja zakładała utworzenie ekologicznej restauracji, poprzez zakupienie niezbędnego sprzętu/ narzędzi do przygotowywania potraw zgodnych z biznesplanem. Menu zakłada serwowanie dań ekologicznych, dań sporządzonych z produktów od lokalnych dostawców naturalnych produktów i ryb, a także dania sous vide i poke boowl i innych napojów i dodatków. Operacja zakłada stworzenie miejsca – umożliwiającego świadczenie usług organizacji imprez okolicznych i spotkań biznesowo-szkoleniowych. Operacja zakłada stworzenie 2 miejsc pracy. Przedsiębiorstwo będzie świadczyć usługi gastronomiczne: 1. Menu ekologiczne – tradycyjne przepisy polskiej i francuskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu z wykorzystaniem produktów ekologicznych, z naciskiem na sezonowość, a także dania oparte na rybach – restauracja będzie żyła w zgodzie ze zmieniającymi się z porami roku i okresami dostępności świeżych produktów. 2. Świeże ryby – pstrągi i sandacze z pobliskich hodowli. 3. Poke bowl – to misa obfitości, marynowana baza ryżowa, ryby, owoce morza lubtofu, ciecierzycy, owoce i warzywa okraszone sosami przygotowanymi wg własnej receptury. 4. Dowóz posiłków do klienta. 5. Dania sous vide (gotowanie próżniowe) – lepsza jakość potraw i walorów smakowych. 6. Organizowanie przyjęć, okolicznościowych (urodziny, chrzciny, stypy, konferencje, komunie) 7. Serwowanie lodów/ napojów zimnych bezalkoholowych i alkoholowych.
MONAMI Restauracja & Wino Adres: ul. Spacerowa 76, 42-510 Tuliszów Telefon: 730 891 953 www.mon-ami.pl FB: www.facebook.com/MonamiTuliszow
Zdjęcia
|