Beneficjent:
Klaudia Binięda
Wojkowice Kościelne 42-510 Tuliszów
ul. Paryska 20
Dofinansowanie:
100 000,00 zł
Okres realizacji:
Cel operacji:
Opis operacji:
Operacja zakładała utworzenie ekologicznej restauracji, poprzez zakupienie niezbędnego sprzętu/ narzędzi do przygotowywania potraw zgodnych z biznesplanem. Menu zakłada serwowanie dań ekologicznych, dań sporządzonych z produktów od lokalnych dostawców naturalnych produktów i ryb, a także dania sous vide i poke boowl i innych napojów i dodatków. Operacja zakłada stworzenie miejsca – umożliwiającego świadczenie usług organizacji imprez okolicznych i spotkań biznesowo-szkoleniowych.
Operacja zakłada stworzenie 2 miejsc pracy.
Przedsiębiorstwo będzie świadczyć usługi gastronomiczne:
1. Menu ekologiczne – tradycyjne przepisy polskiej i francuskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu z wykorzystaniem produktów ekologicznych, z naciskiem na sezonowość, a także dania oparte na rybach – restauracja będzie żyła w zgodzie ze zmieniającymi się z porami roku i okresami dostępności świeżych produktów.
2. Świeże ryby – pstrągi i sandacze z pobliskich hodowli.
3. Poke bowl – to misa obfitości, marynowana baza ryżowa, ryby, owoce morza lubtofu, ciecierzycy, owoce i warzywa okraszone sosami przygotowanymi wg własnej receptury.
4. Dowóz posiłków do klienta.
5. Dania sous vide (gotowanie próżniowe) – lepsza jakość potraw i walorów smakowych.
6. Organizowanie przyjęć, okolicznościowych (urodziny, chrzciny, stypy, konferencje, komunie)
7. Serwowanie lodów/ napojów zimnych bezalkoholowych i alkoholowych.
MONAMI Restauracja & Wino
Adres: ul. Spacerowa 76, 42-510 Tuliszów
Telefon: 730 891 953
www.mon-ami.pl
FB: www.facebook.com/MonamiTuliszow
Lokalna Grupa Działania
„Brynica to nie granica”
42-625 Pyrzowice
ul. Centralna 5
tel.: +48 32 380 23 28
e-mail: lgd@lgd-brynica.pl
godz. otwarcia:
pn-pt 7:00 - 15:00
Mapa strony
Ochrona danych osobowych
Deklaracja dostępności
Licznik odwiedzin:
wykonanie: pKwiecien.pl